Hjelp å realisere Last Call

Gi ditt bidrag til den viktige italienske dokumentarfilmen LAST CALL ved å delta i en verdensomspennende CROWDFUNDING!

Filmen forteller historien om bestselgeren fra 1972; boka «The Limits to Growth«, der budskapet fra bl. a. den norske klimaforskeren og forfatteren Jørgen Randers, var tydelig; Det er grenser for hva planeten vår kan tåle, og vi kommer til å overskride disse grensene allerede i vår levetid.  Forskerne bak boka hevdet at eneste mulige løsning ville være å begrense den økonomiske veksten,  for å unngå en nærstående global krise. Det skapte internasjonal furore, også på toppnivå. Statsledere som Reagan og Thatcher gikk hardt ut mot budskapet i «Limits to Growth». Boka solgte i 10 millioner eksemplarer verden over. Idag, 40 år senere, er likevel ikke advarslene mindre relevante. Og hva om nye 40 år – har vi endret kurs da?

Skofteland Film co-produserer LAST CALL med støtte fra Fritt ord. Det norske bidraget kommer i form av fotograf Torstein Nodland og lydmann Krister Johnsen.

Filmen er utviklet av Zenit Arti Audiovicive med støtte fra MEDIA Programme of the European Union, Piemonte Doc Film Fund, Instituto Paralleli og Cinemambiente, og den store tyske-franske tv-kanalen ZDF/ARTE er inne i prosjektet. I Norge skal filmen vises på NRK. Men filmskaperne trenger mer midler for å kunne realisere dette viktige filmprosjektet.

Klikk her hvis du vil hjepe fram prosjektet: CROWDFUNDING .

Mer om filmen:

I 1972 presenterer Jørgen Randers og hans den gang unge forskerkolleger ved Massachusetts Institute of Technology en bok om vår og planetens fremtid: ”The Limits to Growth”. Det skaper internasjonal furore. Ved hjelp av verdens første globale computermodell har de beregnet seg frem til et sett fremtidsscenarier, som viser at den økonomiske veksten må temmes, hvis vi skal unngå global økonomisk og økologisk kollaps. De angripes fra alle hold: Thatcher, Reagan, oljeselskaper, økonomer, sosialister og katolikker. LAST CALL er en filmfortelling om klimapionerer, varslere, og deres kamp frem til i dag.

DSC08665_0
Jørgen Randers og Dennis Meadows ser i Jørgens fotoalbum med gamle minner fra glansperioden for 30/40 år siden.

 

 

 

POSTET 28.04.13

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skoftelandfilm Film AS

produserer dokumentar-filmer og dokumentarserier


Prosjekter

Optimistene
Se trailer


Last Call - I tolvte time
Se trailer


The Sarnos – A Life in Dirty Movies
Se trailer


Morgendagens idrettshelter
Se trailer


Et lite stykke Thailand II
Se trailer


Uteliggernes sang
Se trailerHyttedrømmen
Se trailershabanas_valg

Shabanas valg
Se trailerGlamourjentene
Se trailerMemento mori
Se trailerLykkens grøde
Se trailerEt lite stykke Thailand
Se trailer