Optimistene avslutningsfilm i Haugesund!

Hyggelig pressemelding fra Den norske filmfestivalen: Optimistene avslutter filmfestivalen i Haugesund tirsdag 20. august.

Håkon Skogrand, programsjef i Den norske filmfestivalen, har gjort et lykkelig valg og fått en ideell avslutningsfilm: En helaftens dokumentar om volleyballklubben Optimistene som består av kvinner i alderen 66 til 98 år. Håkon Skogrand mener det vil bli både latter og gledestårer i salen når filmen Optimistene avslutter årets festival tirsdag 20. august: -Ikke siden Heftig og begeistret har jeg sett en dokumentar med større potensiale for å slå an hos de store massene, sier programsjefen.

OPT

-Gunhild Westhagen Magnor gjør en forbilledlig jobb med å få frem alle de herlige personlighetene på laget, ved å følge dem både på og av banen, på lagmøter og på tomannshånd. Resultatet er en inspirerende film om idrettsglede og samhold, som viser at det er fullt mulig å bli eldre uten å bli gammel, sier Håkon Skogrand, og mener publikum kan glede seg til å bli bedre kjent med Goro (98), Lillemor (88), Birgit (68), Eldbjørg (89) og Irma (66 og yngst).

Pressebilder her

Optimistisk bilde

Gunhild Westhagen Magnor, filmens manusforfatter, regissør og fotograf, fikk ideen til filmen da hennes mor begynte å spille på Optimistene. -Jeg ble så overrasket over at det faktisk går an å spille volleyball når man er nesten 100 år. Vi dyrker jo ungdommmen og mange av oss er nærmest redde for å bli gamle. Jeg ønsket å lage en film som gir et annerledes og mer optimistisk bilde av det å bli eldre. Alderdommen er også en periode i livet som er rik på oppleveler, latter, vennskap og nye utfordringer. For meg er volleyballdamene på Hamar kvinnelige forbilder vi trenger i vår tid, sier Gunhild Magnor Westhagen, og gleder seg til å la festivalpublikummet møte Optimistene i Haugesund.

Ekte og nært

Hilde Skofteland og Ingunn H. Knudsen har produsert filmen for Skofteland film. De har samarbeidet med Gunhild Westhagen Magnor på flere filmer. -Vi visste at hun har talent. Hun er også en god fotograf, og ved at hun filmer selv, kommer hun nært aktørene. Det blir avslappet, ekte og nært, sier produsent Hilde Skofteland. -Det er gledelig og en stor ære at «Optimistene» skal få avslutte filmfestivalen i Haugesund, avslutter produsent Ingunn H. Knudsen.

Optimistene har kinopremiere 27. september og distribueres av Norsk filmdistribusjon.

Opt 0001

Om regissøren

Gunhild Westhagen Magnor har manus, regi og foto på Optimistene. Hun har lang erfaring i å kommunisere med et stort publikum, gjennom blant annet dokusåpene Et lite stykke Thailand og Karanba. Hun har også flere enkeltstående dokumentarer bak seg, som Vinger under vann og Juletrebonden.

Om produksjonsselskapet

Skofteland Film AS ble etablert i Oslo i 2006, og er et uavhengig TV- og filmproduksjonsselskap som primært produserer dokumentarfilmer og -serier for norske fjernsynskanaler. Daglig leder og produsent Hilde Skofteland har lang erfaring fra Film- og TV-bransjen og har arbeidet i flere av de store produksjonsselskapene i Norden. Skofteland Film AS er et av de største produksjonsselskapene innenfor dokumentarfilm i Norge. Medarbeiderne i Skofteland Film AS består av høyt kompetente og ettertraktede frilansere innen bransjen, som alle har et felles mål om å produsere kvalitetsdokumentarer

Handlingen

Volleyballklubben Optimistene består av damer i alderen 66 til 98 som har trent sammen hver mandag i 40 år. Men de har aldri spilt en ordentlig kamp mot et annet lag. Nettopp det vil de nå gjøre noe med. Men mot hvem?

Goro på 98 er selve dronningen på laget med sin viljestyrke, livsglede og sine lilla converse-sko. Da hun brakk tre fingre på trening, tapet hun dem bare sammen og spilte videre. Filmen følger Goro, Lillemor (88), Birgit (69), Eldbjørg (89) og de andre lagvenninnene – i hverdagens utfordringer og på banen – fra de bestemmer seg for å spille sin første kamp, gjennom de intense forberedelsene og frem til den store dagen. Snart er kampstrategien klar: Latter, samhold, kampvilje, hekleblomster og kanskje noen kjekke svenske gentlemen? Ryktene sier at det finnes et svensk herre-seniorlag som kaller seg “Krutgubbarna” – en gjeng ungfoler i alderen seksti til nitti år. Det hele leder opp mot en uforglemmelig reise til Sverige og en storslått landskamp.

 

Kontaktpersoner:

Den norske filmfestivalen:

Programsjef Håkon Skogrand

mobil 9086 2055

epost hakon@kino.no

Pressesjef Hanne Liseth

mobil 9082 1951

epost hanne@filmfestivalen.no

 

Norsk Filmdistribusjon:

Markedssjef og presseansvarlig

Jarle Namtvedt

mobil 9909 5414

epost jarle.namtvedt@norskfilmdistribusjon.no

 

Skofteland film:

Produsent og presseansvarlig

Ingunn Helene Knudsen

mobil 9927 5057

epost ingunn.knudsen@skoftelandfilm.no

 

 

POSTET 24.06.13

Stikkord: , ,

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skoftelandfilm Film AS

produserer dokumentar-filmer og dokumentarserier


Prosjekter

Optimistene
Se trailer


Last Call - I tolvte time
Se trailer


The Sarnos – A Life in Dirty Movies
Se trailer


Morgendagens idrettshelter
Se trailer


Et lite stykke Thailand II
Se trailer


Uteliggernes sang
Se trailerHyttedrømmen
Se trailershabanas_valg

Shabanas valg
Se trailerGlamourjentene
Se trailerMemento mori
Se trailerLykkens grøde
Se trailerEt lite stykke Thailand
Se trailer