Optimistisk samarbeid med Røde kors

Søndag 22. september inviterer Skofteland Film, i samarbeid med bla. a. Røde Kors til storslått festpremiere på Hamar Kino for regissør Gunhild Westhagen Magnors film Optimistene.

– Et aktivt liv og et godt nettverk er nøkkelen til god helse og livskvalitet, uavhengig av alder. Dokumentarfilmen Optimistene viser dette i praksis, sier president i Røde Kors i Norge, Sven Mollekleiv.

Solveig Sætersdal og Goro Wergeland i Optimstene
Solveig Sætersdal og Goro Wergeland i Optimstene

 Ønsker å aktivisere flere

Filmen «Optimistene» handler om et uvanlig volleyballag fra Hamar med damer fra 66 til 98 år. Hver mandag i 40 år har de møttes til trening, og deretter til kaffe og prat. Gjennom disse årene har de bygget et sterkt felleskap. Til tross for de ukentlige treningene har damene aldri spilt en ordentlig kamp. I filmen følger vi den spennende reisen frem mot deres første kamp mot det svenske herrevolleyball-laget Krutgubbarna.

– Målet er at flere, uansett alder, følger eksemplet til damene fra Optimistene. Eldre er en stor ressurs for samfunnet, og det er viktig å legge til rette for en aktiv og deltakende alderdom, sier Mollekleiv.

Han håper samarbeidet med Skofteland film kan bidra til at flere eldre blir frivillige, samtidig kan Røde Kors tilrettelegge for sosialt samvær og fellesaktiviteter i lokalsamfunn over hele Norge.

– Som Røde Kors-frivillig får man både i pose og sekk. Man holder seg aktiv og man kan være med å fylle et omsorgsbehov hos andre. Dette er god folkehelse, sier Mollekleiv.

– Vi er veldig glade for å samarbeide med sterke aktører som Røde Kors i lanseringen av Optimistene. Vi opplever at filmen mottas som en skikkelig humørpille og nettopp derfor tror vi filmen kan gi mange lyst til å bli mer fysisk og sosialt aktive, sier produsent Ingunn H. Knudsen i Skofteland Film.

 300 meter lang rød løper

I forbindelse med premieren i Hamar arrangeres det returlandskamp mellom Optimistene og det Kruttgubbarna på Hamar Katedralskole kl 13.00. Jon Grydeland og Eva Lio fra Norsk Volleyballforbund dømmer kampen.

Samtidig ruller Skofteland film ut en 300 meter lang rød løper mellom Røde Kors-huset i Hamar og Hamar kino.

– Vi oppfordrer alle til å gjøre noe fysisk for eksempel å ta en gåtur til kinoen, slik vi skal gjøre på Hamar, for å markere viktigheten av aktivitet og fellesskap, sier Mollekleiv.

Han holder appell ved Røde Kors-huset i Hamar klokken 17.00 før alle som skal på festpremieren går på den røde løperen gjennom Hamar by, sammen med Optimistene, Krutgubbarna og øvrige æresgjester, samt frivillige og deltakere fra besøkstjenesten i Røde Kors i Hamar. Filmstart på Hamar kino er klokken 17.30.

– Vi håper jo at andre ildsjeler i lokalsamfunnene plukker opp ballen og lar seg inspirere til å møtes og gjøre noe sammen. For eksempel å gå på kino og se Optimistene, sier Mollekleiv.

– Drømmen er at Optimistene får mange likesinnede rundt om, som finner hverandre og har det hyggelig sammen. Det er egentlig alle disse vi vil rulle ut en rød løper for også, sier Knudsen.

Sammen har de også inngått et SMS initiativ slik at folk over hele landet enkelt kan ta kontakt med Røde Kors om de ønsker et større nettverk.

– Det er ikke alle som har det nettverket rundt seg som de ønsker, de kan nå enkelt ta kontakt med Røde Kors ved å sende SMS med kodeord «Optimist» til 2272, så setter vi dem i kontakt med lokale Røde Kors-frivillige, sier Mollekleiv.

 

POSTET 21.09.13

En kommentar på “Optimistisk samarbeid med Røde kors

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skoftelandfilm Film AS

produserer dokumentar-filmer og dokumentarserier


Prosjekter

Optimistene
Se trailer


Last Call - I tolvte time
Se trailer


The Sarnos – A Life in Dirty Movies
Se trailer


Morgendagens idrettshelter
Se trailer


Et lite stykke Thailand II
Se trailer


Uteliggernes sang
Se trailerHyttedrømmen
Se trailershabanas_valg

Shabanas valg
Se trailerGlamourjentene
Se trailerMemento mori
Se trailerLykkens grøde
Se trailerEt lite stykke Thailand
Se trailer