Glamourjentene

Engelsk tittel: The Glamour Girls

Sjanger: Dokumentarserie

Lengde: 8 x 46 min.

Visningsformat: Digi Beta

Premiere: 5. mars 2009, TVNORGE

Hovedregissør: Gunhild Westhagen Magnor

Co-regissør: Anneli Hansen Frølich

Redaktør: Endre Vestvik

Produsent: Hilde Skofteland

Klikk her for å se trailer

gruppe21

Glamourjentene er en nær og personlig dokumentarserie hvor vi følger Helene Rask og kollegaene hennes i Rask Models både på jobben og i privatlivet. Jentene lever veldig forskjellige liv og har sine egne prosjekter og utfordringer, men felles for dem alle er at de er glamourmodeller. Gjennom 8 episoder blir vi kjent med jentene, bak fasaden, usminket og ærlig.

Linker presse:

SeHer.noHvorfor vil de bli glamourmodeller?

TvNorge.noMøt Glamourjentene

Dagbladet.noRask på labben

Kontaktperson Skofteland Film:

Produsent Hilde Skofteland

E-post: hilde at skoftlelandfilm.no

Mob. tlf: +47 90 77 57 86

Episode 01:

I første episode reiser modellmammaen selv, Helene Rask, til Trondheim for å spille inn en ny singel. Hun ønsker seg nytt image – hun vil være noe mer enn to store pupper. Helene er dessuten hodestups forelsket.

Jeanette Helen har vunnet ”Glam Model of the Year”-konkurransen og gjør seg klar til å flytte fra Bergen til Oslo for å satse for fullt på glamourkarrieren. Hun gleder seg veldig til å få en plass i Helenes glamourteam.

I Trondheim møter vi Eileen sammen med kjæresten Kristian. Eileen skal på fotoshoot for FHM. Hun drømmer om å bli kunstmaler og er opptatt av posering og bildekomposisjon.

Kine Charlotte ønsker seg større lepper. Selv om faren hennes ikke liker det, fyller hun restylane i leppene. Kine Charlotte sliter med selvtilliten. Hun sammenligner seg hele tiden med de andre jentene, og spør seg selv hvorfor hun egentlig er glamourmodell.

Episode 02:

For første gang hører Helene og kjæresten, Knut Olav, på den nye sangen hun har spilt inn. Han er stolt av henne og de er lykkelig forelsket.

Sammen med den lille ”veskehunden”, Chanel blir vi til gården der Helene har vokst opp sammen med 8 søsken. Moren til Helene har ikke alltid likt Helenes valg i livet like godt. Nå skal Helene hjelpe henne å male huset. Vi får høre hvorfor Helene startet som glamourmodell.

Jeanette Helen ankommer storbyen Oslo sammen med kjæresten, Kim. Ved første øyekast synes hun alt ser veldig bra ut, men så fort Kim har reist føler hun seg liten, redd og alene i Oslo.

Eileen drømmer om en modellkarriere i retning av fashion. I dag er hun med på sitt første kommersielle fotoshoot, hvor det er smilet og ikke kroppen som skal selge.

Bestemoren til Eileen er stolt over barnebarnets lysende modellkarriere og synes ikke at det å vise et bryst eller to er noe å skamme seg over. Samtidig hjelper bestemoren henne med kunstnerkarrieren hun har på si.

Kine Charlotte skal på fotoshoot for Gatebil. Hun blir nervøs og føler ikke at hun ser bra nok ut. Mot fotografens råd tar hun spraytan for å føle seg litt bedre. På fotoshooten ber fotografen henne om å legge hele hodet under bilen. Men med gode tilbakemeldinger på bildene blir Kine Charlotte fornøyd. Det hjelper på selvtilliten.

Episode 03:

Helenes lille hund, Chanel, har fått en valp og Helene reiser til oppdretter for å se den for første gang. Hun kjenner bestemorfølelsen komme. Samtidig har hun det travelt med å arrangere Rask-skolen for første gang. Dette er et kurs for alle jenter som har lyst på en smakebit av glamourbransjen. Helene ønsker å videreformidle sine erfaringer til unge jenter, slik at de ikke så lett trår feil.

Jeanette Helen deltar på Rask-skolen. Dette er det første hun gjør etter å ha flyttet til Oslo for å følge glamourdrømmen sin. Her forteller alle jentene om sin bakgrunn og hvorfor de ønsker inn i glamourbransjen. Jeanette Helen forteller om en vanskelig oppvekst, men hun er i sitt ess når hun endelig får stå foran kamera.

I Trondheim er Eileen på besøk hos moren sin. De ser tilbake på Eileens kunstneriske utvikling og glamourkarriere. Moren er stolt av datteren. Eileen drar spent til et galleri for å prøve å få til en kunstutstilling. Hun er imponert og Eileen skal få en egen vegg i galleriet. Men før utstillingen er klar må det males flere bilder.

Helene og kjæresten, Knut Olav, er lykkelig forelsket og trener sammen mot en felles fotoshoot for bademoter. De gir alt for å få en pen rumpe. Men når dagen for fotoshooten kommer er det brått blitt slutt med kjæresten, og Helene må stille opp alene. Det er tungt og Helene synes det er synd at menn ofte blir skremt av styrken hennes. Men hun er allikevel glad for at hun fikk oppleve at det går an å forelske seg hodestups igjen.

Episode 04:

Vi følger Jeanette Helen gjør seg klar til sitt første oppdrag som glamourmodell. Hun er strålende fornøyd fordi hun skal få kjøre helikopter til en militærbase – akkurat som Marlin Monroe gjorde. Sammen med Helene og Linda lander de med helikopter blant hundrevis av uniformkledde menn hvor de gjør en opptreden i bikini. Jeanette Helen føler at hun endelig blir sett, og at drømmen hennes er i ferd med å gå i oppfyllelse. Når faren kommer på besøk får hun beskjed om å ikke ta helt av. Det var også nytt for han at datteren har silikonpupper.

Linda jobber som fotpleier og hun får besøk av en dame på 103 år, som også er opptatt av å pynte seg og ta seg godt ut. Deretter tar Linda restylane i leppene, før hun skal være vertinne på en pokerturnering i Riga sammen med flere av jentene i Rask Models. Linn har gjort det samme og jentene koser seg sammen på tur.

I Trondheim har Eileen malt flere bilder og er spent på åpningen av sin første kunstutstilling. Hun får som alltid god hjelp og støtte av mor og mormor.

Episode 05:

Jentene i Rask Models har spilt inn en egen låt, ”Candystore”, som de nå skal lage en koreografi til. Noen sliter mer enn andre for å få med seg trinnene. Helene har sagt at det er nå eller aldri. Kine Charlotte blir alltid nervøs før hun skal prestere og øver hjemme på stua før premieren. Jentene fremfører showet på et utested i Kristiansand, og Helene blir rørt til tårer. Hun er som en stolt mor. Dette er alle jenters drøm, mener Helene.

Jeanette Helen er på sitt første covershoot. Det går ikke helt etter planen når ”Vi menn” fotografen velger å ta lettkledde bilder i gamle kirkeruiner. Jeanette Helen strekker seg langt og tøyer egne grenser for å få til et bra cover. Hun viser frem resultatet til kjæresten Kim, som er stolt av det hun får til selv om han til tider kan han bli litt sjalu når andre menn ser på dama hans.

Linda skal hoppe i fallskjerm og faren har kommet på besøk for å se på. Faren ble utsatt for en alvorlig motorsykkelulykke da Linda var liten. Ulykken har ført de nærmere hverandre og Linda har alltid vært en stor støtte for han. Faren er stolt av Linda og det hun gjør, også innen glamourbransjen. Linda er glad for at hun var såpass voksen da hun valgt å gå inn i denne bransjen.

Episode 06:

Helene finner de gamle silikonprotesene sine på 650 g i kjelleren. Hun har tatt vare på de til skrekk og advarsel for seg selv. Alle brystoperasjonene hun har tatt har kostet, og i dag sliter hun med feilplasserte proteser og stygge arr. Hun går til brystkonsultasjon og laserbehandling for å prøve å rette opp alle arrene etter 10 år i glamourbransjen.

Jeanette Helens glamourkarriere topper seg med at hun blir Helenes assistent. Sammen arrangerer de en ny runde med ”Rask skolen” hvor de ser de etter nye jenter til Rask Models. Helene har fått noen tilbakemeldinger fra de andre jentene i Rask Models på Jeanette Helens oppførsel. De synes hun er for sjefete og tar for stor plass. Helene ønsker å rydde opp i dette med en gang og innkaller jentene til et oppvaskmøte.

Katrine er glamourmodell og mor. Sammen med sønnen, Kevin, er hun på heavy metal konsert der mannen, Jonathan, er vokalist. Katrine er ikke noen dårlig mor selv om hun er glamourmodell, men hun er vant til at de får mange blikk fordi de skiller seg ut fra andre foreldre. Katrine er på ”Vi menn” covershoot. Hun poserer naken foran kamera og synes ikke det er noe galt i å vise frem hvor flott en kvinnekropp kan være.

Episode 07:

Glamourjentene er på Ibiza. Her skal de ta bilder til to kalendere, og de storkoser seg i flotte omgivelser. Men det er hardt arbeid og det hele feries med en ordentlig tur på byen. De forsvinner inn i mørket til et hav av mennesker og pumpende musikk under partyoverskriften: ”Fuck me I´m Famous”.

Hjemme i Norge er Kine Charlotte på jobb. Hun er glad i tall og jobber som regnskapsmedarbeider. Kine Charlotte er også interessert i jakt og sammen med faren kjøper hun sitt første våpen. På skytetrening, der hun er den eneste jenta, blir hun nervøs og får prestasjonsangst. Da er det godt ha broren sin, Kim, der. Han støtter henne alltid i vanskelige situasjoner.

Katrine har blitt syk og pleies av mannen, Jonathan. Katrine ønsker å ta en minnetatovering hos Jonathan som er tatovør, men må avbryte fordi hun er syk. Katrine drar til Finsnes for å være sammen med familien. Moren og faren har ulik oppfating av hva de mener om Katrines glamourtilværelse og hvor bra dette er for sønnen, Kevin. Katrine på sin side mener at nakenhet er helt naturlig og er åpen med Kevin om alt hun gjør. Selv om hun er syk ønsker hun ikke å gi seg som glamourmodell. Tilbake i Oslo prøver hun å ta tatovering igjen. Mannen, Jonathan, er stolt av å ha glamourbilder av kona si på veggen i tatoveringsstudioet. Denne gangen lykkes hun med å få minnetatoveringen.

Episode 08:

Etter reisen til Ibiza har Jeanette Helen plutselig sagt opp sin plass i Rask Models. Helene og Jeanette Helen forteller hva som egentlig skjedde på Ibiza. Jeanette Helen hadde aldri trodd hun skulle få se denne siden av Helene, jenta hun beundret over alt på jord. Det føles nesten som da moren dro fra henne. Helene på sin side er skuffet over det hun anser som et stort svik fra Jeanette Helen.

Jeanette Helen reiser tilbake til Bergen hvor hun møter faren, og viser stolt frem resultatet fra kalendershooten på Ibiza. Bilen hennes er endelig ferdig på verksted og hun vil testkjøre den på bane. Jeanette Helen er fornøyd med tilværelsen, hun har nådd drømmen sin om å bli modell og drømmer nå om å starte sitt eget modellbyrå.

Kine Charlotte er på elgjakt. Hun er den eneste jenta i jaktlaget hvor faren og broren også er med. Kine Charlotte håper at hun får skutt sin første elg i år. Hun trives ute i naturen hvor hun får tid til å tenke over hva som egentlig betyr noe i livet. Hun innser at glamourbransjen ikke er så bra for henne. Kine Charlotte får orden på sitt eget liv, flytter for seg selv og velger å legge glamourtilværelsen på hylla.

Helene føler at hun har presset seg inn i en bransje som hun kanskje egentlig ikke passer inn i. Nå vil hun finne tilbake til røttene sine, og har valgt å starte på gartnerskole. I tillegg vil hun satse på fullt på musikkarrieren og reiser til Hamburg for å spille inn en coverlåt. I Hamburg reflekterer hun over sin egen rolle som Helene Rask. Hun måtte ta på seg en rolle, bli en annen, for å tørre å gå for drømmen sin – drømmen om å bli sett.

Medvirkende i serien:

Helene Rask
Helene Rask
Jeanette Helen Bohnhorst
Jeanette Helen Bohnhorst
eil-vignett
Eileen Kvaale
Kine Charlotte
Kine Charlotte Antonsen
lnd-vignett
Linda Kristine Solbakken
lin-vignett
Linn Cathrine Høyem
nat-vignett
Natalie Henriksen

KREDITERINGER:

Regissør og fotograf Gunhild Westhagen Magnor
Regissør og fotograf Gunhild Westhagen Magnor under filmingen av kalendershooten på Ibitza.

Regissør:

Gunhild Westhagen Magnor

Redaktør:

Endre Vestvik

Co-regissør opptak:

Anneli Hansen Frølich

Fotografer:

Gunhild Westhagen Magnor

Odd Sprakehaug

Endre Vestvik

Caroline Woie

Trond Høines

Hilde K. Kjøs

Dan Korneli

Klippere:

Endre Vestvik

Jo Eldøen

Jacob Risdal Otnes

Musikk:

Haavard Hana

Kjartan Vestvik

Lydetterarbeid:

Lydhodene AS

Frode Løes Hvatum

Grafikk:

Bug AS

Svein Arne Nesøy

RED tekniker vignett:

Amund Lie

Logging:

Magnus Rønningen

Linn Østensen Norberg

Produksjonsleder:

Heidi Wendel Vejling

Økonomiansvarlig:

Siv Lemika

Tonje Vågen Aase

Produsent:

Hilde Skofteland

Prosjektleder TVNORGE:

Astri Lundberg

Skofteland Film AS © 2009

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skoftelandfilm Film AS

produserer dokumentar-filmer og dokumentarserier


Prosjekter

Optimistene
Se trailer


Last Call - I tolvte time
Se trailer


The Sarnos – A Life in Dirty Movies
Se trailer


Morgendagens idrettshelter
Se trailer


Et lite stykke Thailand II
Se trailer


Uteliggernes sang
Se trailerHyttedrømmen
Se trailershabanas_valg

Shabanas valg
Se trailerGlamourjentene
Se trailerMemento mori
Se trailerLykkens grøde
Se trailerEt lite stykke Thailand
Se trailer