Et lite stykke Thailand I

THAIFJORD 1 – trailer 7 min. from Skofteland Film on Vimeo.

2 kommentarer på “Et lite stykke Thailand I

Det var en god og ekte film. Har sett så mye annen useriøse filmer om Thailand, og om kvinner som søkerr ett bedre liv og fremtid. Så dette var en film jeg likte, for den viste en ekte hverdag. Ser gjerne mer av dette.

Jeg har selv vært lykkelig gift, med min thailandske kone i omtrent 10 år. Vi er en fast sammensveiset famile, på totalt 12 glade mennesker. Svigermor og hennes nye mann. Hun var enke i ca. 15 år, før hun giftet seg på nytt. Kona sin eldre boror med kone og en datter. Så kona sin yngre søster med mann og en sønn. Og selvfølgelig oss da. Min kone og hennes to første sønner samt vår felles sønn. Hennes eldste søn har jeg tatt meg av som min egen, siden han var kun 4 år. Gutt nummer to har jeg tatt meg av siden han ble født. Traff min kone da hun var gravid, og flyktet fra en utro mann. Til slutt men ikke minst, vår felles sønn Thanadon Holtet. Det å leve for en kvinne fra Thailand i Norge, kan være vanskelig av klimatiske og kulturelle grunner. Dog kjenner jeg thai-norske ekteskap i Norge, som har vart i over 20 år. De er lykkelig gift den dag i dag.

Selv så bor jeg i en bitte liten landsby langt ute på bondelandet. Like stor kulturell forskjell for meg. Men vi har funnet harmoni og lykke sammen. For å finne den, så er ikke stormende forelskelse det som bestemmer. Ordet er ikke forelskelse men gjennsidig RESPEKT og FORSTÅELSE. Kulturene er så utrolig forskjellige. Så det MÅ bygges på respet og forståelse. Stormmende forelskelser holder i kort tid. Men er det bygget på forståelse og respet, kan det holde livet ut. At motsettninger tiltrekker hverandre, det er jo ett kjent visdomsord. Uansett respekter andres kultur og tro, gi uten å kreve noe til bake. Det kommer av seg selv.

Med vennlig hilsen.

Arild Holtet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Skoftelandfilm Film AS

produserer dokumentar-filmer og dokumentarserier


Prosjekter

Optimistene
Se trailer


Last Call - I tolvte time
Se trailer


The Sarnos – A Life in Dirty Movies
Se trailer


Morgendagens idrettshelter
Se trailer


Et lite stykke Thailand II
Se trailer


Uteliggernes sang
Se trailerHyttedrømmen
Se trailershabanas_valg

Shabanas valg
Se trailerGlamourjentene
Se trailerMemento mori
Se trailerLykkens grøde
Se trailerEt lite stykke Thailand
Se trailer